vineri, 5 decembrie 2014

Instalare windows de pe stick

Acest mic tutorial este 100% functional pentru windows vista,7 si 8.Multi dintre voi a-ti incercat sa folositi programe care fac ele de la sine tot dar in anumite cazuri acestea sa nu duca la bun sfarsit procesul.Metoda mea in care faci un stick bootabil este testate si foarte simpla,trebuie decat sa fii atent la pasii de urmat si totul va fi ok.Personal instalarile de windows le fac numai cu stickul pentru ca este mult mai rapid,in jur de 15 minute pana la finalizare.

Ce iti trebuie:

- USB stick de minim - 4 gb pentru windows vista /7
                                     - 8 gb pentru windows 8
- windows vista/7/8  fisierele necesare instalarii.Aceste le poti gasi daca ai un cd cu windowsul,daca nu poti descarca de pe net un fisier de tip "windows.iso"  pe care il poti monta cu un virtual drive gen Daemon Tools.
Urmeaza urmatorii pasi pentru a crea un bootable Windows 7/Vista USB cu care poti instala usor windowsul.


1.Deschide Command Prompt cu privilegii de administrator.


2.Pentru a continua trebuie sa ai umpic de habar despre Usb drive. In Command Prompt scrie urmatoarea comanda  DISKPART  si apasa ENTER.Asteapta cateva secunde.



Urmatoarea comanda pe care o vei scrie este  LIST DISK .Aceasta comanda iti va da posibilitatea sa vezi toate unitatile de memorie pe care le ai conectate la calculator printre care si stickul tau.In cazul meu acesta este notat ca fiind  DISK 1 .presupun ca si la tine la fel,doar in caz ca nu ai conectale mai multe hard diskuri.

3. Sa presupunem ca stickul tau usb este Disk 1.Vei tasta o suita de comande pe care le vei urma in ordinea cum sun afisate :

SELECT DISK 1

CLEAN  (in caz ca iti da eroare retasteaza comanda)

CREATE PARTITION PRIMARY

SELECT PARTITION 1

ACTIVE

FORMAT FS=NTFS     (formatarea o sa dureze in jur de 10 min)

ASSIGN

EXIT


Odata terminat nu inchide fereastra pentru ca vor urma alti pasi  in care vom utiliza Command Prompt .
4. In pasul urmator trebuie sa folosesti cd cu windows.In caz ca nu ai cdul ca o alternative poti descarca un fisier iso cu windows dupa care il montezi cu deamon tools

 
                                                        .Deschide MY COMPUTER


 si uita-te ce litere au dvd-write si Stickul USB.Vom folosi ca exemplu ca dvd-writer are litera “D” iar stickul USB “H”.
5. Tasteaza urmatoarea comanda:  

D: CD BOOT si apasa ENTER.Unde “D” este litera la dvd-writer.
CD BOOT  si ENTER.

6. Urmatoarea comanda injecteaza codul compatibil pentru ca sticul USB sa devina bootabil:

BOOTSECT.EXE /NT60 H:   (unde “H” este litera Sticului USB).Odata ce ai apasat ENTER asteapta cateva secunde si vei vedea urmatorul mesaj


7. Acum e momentul sa copiezi pe stick toate fisierele de pe cd-ul cu windows .

Si iata cum ai facut un stick bootabil pentru a instala windowsul.Nu iti ramane decat sa intri in bios si ca prima prioritate de boot sa alegi stickul tau.Asa la restart calculatorul tau va incepe instalarea de windows.Pentru oricare nelamurire astept intrebari.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu